Zen Cloud

PR - Marketing - Social Media

Brutális csökkenés az elérésekben - mit csinálsz Facebook?

2021. október 26. 10:58 - Zsanett Bolgár

Jogosan szegezem a kérdést a Facebookhoz, mert nyilván csak ott találhatunk választ a kérdésre. Azonban nem hiszem, hogy a válaszadás meg fog történni. Beszélgettem Facebook szakértővel, és megbizonyosodtam róla, hogy nem csupán én tapasztaltam ezt az elmúlt időszakban. Mi van veled, Facebook?

people-holding-facebook-icon_k.png

Tapasztaltál Te is elérés csökkenést az utóbbi hetekben?

Kiábrándító látni, hogy egy jól elhelyezett poszt, amelynél jó a szöveg és a képválasztás, rendben van az időzítés és korábban organikusan nagyobb elérésekkel dolgozott az oldalon több bejegyzés is, most alig teljesít valamit. Láttam olyan posztot, amelyik csak 1 elérést hozott (a megjelenése utáni órában néztem meg). Hogy láthatja csupán 1 ember? Miért vannak az oldalnak követői, ha meg sem jelenik náluk a bejegyzés? 

Nos, ezek jogos kérdések...

Főleg azoknak, akik nem keveset fizettek eddig is érte, hogy az élvonalban legyenek. Sokuknak a megélhetése, piaci pozíciója függ tőle. Nekik is fontos, hogy az organikus eléréseik jó mutatókat hozzanak, ők tudják, hogy hirdetni is kell, de organikusan is sok emberhez eljuthatnak. Eljuthattak eddig.

Mondhatjuk, hogy reklámozz egyéb felületeken nagyon hangsúllyal, de ahhoz gyökeres változáson kell átmennie egy-egy cégnek, és nem biztos, hogy mindenki készen áll rá. 

Az bizonyos, hogy nem elég már a jó szöveg és szuper kép, a hatékony hirdetések használata ma már elengedhetetlen! 

Hirdess, hirdess és hirdess! Mindenhonnan ez jön...Fizetünk azért, hogy minél többen lássák a bejegyzéseinket.

De azért nézzük meg, mit tehetünk még a hirdetéseken kívül (amelyekről senkit nem szeretnék lebeszélni, mert tényleges szükséged van rá, ha el szeretnél adni, szolgáltatást szeretnél promotálni a Facebookon keresztül):

woman-login-into-facebook-website-laptop_k.png
5 tipp az organikus elérésekért:

1. Semmiképp se sértsd meg a Facebook közösségi alapelveit! Érdemes áttanulmányoznod, hogy a szövegeid, képeid, stílusod, piaci szereplésed ellene megy-e ezeknek. Ha elolvastad, és mindent a szabályok szerint intézel, akkor kipipálhatod ezt a pontot.
2. Csak olyan témában posztolj, amelyben szereztél már némi jártasságot. Az álhírek terjesztése megint csak negatív fényben tünteti fel az oldalad. 
3. Kerüld a hatásvadász címeket és megfogalmazásokat, ne megtévesztéssel szerezz több like-ot!
4. Saját anyagokkal dolgozz! Véletlenül se áraszd el az oldalad más Facebook oldalak tartalmaival, megosztásaival. Az egyediség itt nagyon fontos! Legyenek saját tartalmaid naprakészen!
5. Olyan tartalmakat kell készítened, amelyet szívesen olvasnak követőid, like-olják, megosztják, kommentelnek alá, ha linket teszel be, akkor átkattintanak.

Próbáld meg ezeket, és jelezz vissza, mi változott! 








3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zencloudmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr5716735802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

frikazojd · http://kocs.ma 2021.10.27. 12:45:10

Lehet nem kellett volna a FB-t évekig hazudozásra és fasiszta propaganda (bár az kb. ugyanaz) terjesztésére használni és akkor nem kellett volna szigorítani. Durva m?

Dr. Bélus___ 2021.10.27. 15:36:31

@frikazojd: Facebook és fasiszta propaganda. LOL! Csak annyit írj be egy kommentbe, hogy "Trorczkai László", semmi többet és figyeld, hogy hogy tilt le Cukrosberg 1 hónapra. Hasonlóan a "kuruc.info" beírásért is. Természetesen a szólásszabadság jegyében.

antisocialnetwork 2021.10.27. 16:28:47

Azt hiszem, nem kötelező a Facebookon hirdetni.
süti beállítások módosítása