Az időjárásban talán még nem látszódik a tavasz, de a hangulatokra mindenképpen pozitív hatással bír a vízválasztó dátum, a március 1. Színesíteni, illatosítani, kipucolni, méregteleníteni és különlegesen étkezni, például virágokat enni. Aki most itt meghökkent, annak elárulom, hogy igen, nagy divatja van most az ehető virágoknak, nemcsak keleten, hanem nyugaton is egyre népszerűbb virágokkal főzni, illetve virágokkal díszíteni főfogásokat, desszerteket. Nemcsak az ízlelőbimbóknak jár a kényeztetés, hanem a szemünknek is! Kreatív tálalás 10 pont!
Azoknak, akik nemcsak exkluzív éttermekben szeretnének találkozni a virágdíszítéssel, de még nem jártasak a témában, néhány tipp, hogyan kezdjenek bele:
- Ne nagy virágfejekkel szórd meg a tányért, hanem apróbb részekkel, szirmokkal!
- Figyelj a színek harmóniájára, ne tűnjön túl giccsesnek!
- Biztosan ehető virágokat rakj az ételre! Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor nézz utána előtte, mely virágokkal nem fogsz melléfogni.
Íme néhány gyönyörű, illatos és ehető virág, amelyeket bátran használhatsz:
Levendula, bodzavirág, rózsa, kamilla, ibolya, hársfa virág, orgona, árvácska, zsálya, hibiszkusz.
Ha tea, lekvár vagy szörp készül belőlük, akkor biztosan ehetőek is. Itt az ideje a díszítést is leenni a tányérról!